Ivan’s private site

March 9, 2007

„A kettőt nem tévesztheti össze, aki nem vak és nem hülye”

Filed under: Hungary,Links — Ivan Herman @ 12:59

(Moved to my Hungarian Blog)

Advertisements

4 Comments

 1. Cinikus? Hmm. Attól függ, honnan nézzük. Jó ez közhely, de tegnap, ma, holnap, bármikor elítelni ősi magyar szimbólumokat; HIBA.

  Comment by freund — June 6, 2007 @ 13:31

 2. Vannak esetek, amikor egy szimbólum elveszti eredeti jelentését, illetve egy új jelentés elfedi az eredetit. Ezt elfelejteni vagy semmibe venni szintén hiba.
  Európában a horogkeresztet használni szimbólumént ma már lehetetlen ha az ember tiszteletben akarja tartani a holocaust áldozatait és a túlélők érzéseit még akkor is, ha a szimbólum ősi jelentése ártalmatlan sőt inkább pozitív. Az árpádsáv esetén, szerintem, ugyanerről van szó. Elismerem hogy ez sajnálatos, de attól még így van…

  Comment by Ivan Herman — June 6, 2007 @ 13:59

 3. Itt senki nem hagyja figyelmen kívül, hogy mit tettek egykor e szimbólum alatt. DE; ha ennyire következetesek akarunk lenni, akkor az összes turulmadarat, s árpádsávos zászlót, magyar címert, települési jelképeket meg kellene változtatni illetve be kellene tiltani. S valljuk be, hogy ez lehetetlen. A horogkereszt más “tészta”; az nem a mi szimbólumunk, s nem is egyezik az eredeti ázsiaival. Rendben van, hogy nem használjuk mi európaiak, de keleten használják a mai napig. Túl kell lépni ezeken a dolgokon, okosan átgondolva, s nem vagdalkozva, politikai eszmék mögé bújtatni.
  Vannak itt ettől sokkal fontosabb dolgok is, melyeket csak összefogva lehet megoldani..

  Comment by freund — June 7, 2007 @ 16:23

 4. Hogy vannak itt fontosabb dolgok is: igaz. Hogy nem politikai eszmék mögé kell bújtatni a dolgokat: megint igaz. De ne felejtsük el, hogy miből is indultunk ki: nevezetesen, hogy valaki nyilvánosan lehülyézte azokat, akik különböző okokból idegesen reagáltak egy adott szimbólumra. Azt is hajlandó vagyok elismerni, hogy ez utóbbiak között is vannak/voltak akik valamiféle politikai meggondolásból reagáltak úgy ahogy reagáltak. De igenis nagyon sokan vannak, akik számára az árpádsávos zászló egyszer s mindenkorra összefonódott a holocaust magyarországi hatásaival vagy más, hasonló borzalmakkal. Akár értelemes dolog akár nem, akár jogos akár nem, így van, és ezt el kell fogadnunk, még akkor is, ha az ilyen reakciók nem mindig racionálisak. Ezen embertársaink érzékenységét nem figyelembe venni, illetve őket provokálni és lehülyézni ugyanolyan hiba…

  Comment by Ivan Herman — June 7, 2007 @ 18:21


RSS feed for comments on this post.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: